A Viszkis

Galéria
6 Fotó
A Viszkis
Antal Nimród

Ambrus Attila figurája már a Kontroll bemutatója óta foglalkoztatja a rendezőt.

A Viszkis
Hutlassa Tamás

Antal Nimród jobbján a Viszkis film producere Hutlassa Tamás.

A Viszkis
Hollywood és Budapest

A készítők szerint akció–és bankrablási jelenetekkel, rengeteg kaszkadőrmutatvánnyal fűszerezett filmjük illeszkedik majd az olyan szórakoztató bűnfilmek sorába, mint a Bonnie és Clyde, vagy a Nagymenők.

A Viszkis
Szalay Bence, Móga Piroska és Schneider Zoltán

A Viszkis főszereplője az első filmes Szalay Bence lesz, mellette a szerelmét az Aglajában feltűnt Móga Piroska játssza, míg a bankrablót kihallgató nyomozót, a Radnóti Színház művésze, Schneider Zoltán alakítja.

A Viszkis
Szalay Bence

Ő a vásznon a Viszkis, aliasz Szalay Bence.

A Viszkis
Antal Nimród

Kontroll és A Viszkis között néhány név: Laurence Fishburne, Matt Dillon, Jean Reno Milo Ventimiglia és Robert Rodríguez - többek között velük dolgozott a magyar rendező.

Élelmes népi hős, aki kijátssza a fennálló hatalmat. A Viszkis néven elhíresült hajdani hokis egy jobb élet reményében próbált Erdélyből átjöve Magyarországon boldogulni, de a becsapottság, a reményvesztettség, a súlyos magány a bűnözés felé sodorta.

Antal Nimród ízig-vérig magyar történetet visz filmre, ami szórakoztató, látványos formában nyújt látleletet egy korszakról és annak egy egész országot izgalomban tartó figurájáról. Ambrus Attila mégsem hős, csupán egy érdekes, figyelemfelkeltő alakja egy időszaknak, amely a közös múltunk része, ahogy annak idején Rózsa Sándor, vagy Sobri Jóska.

Vagy ahogy az Európa Kiadó anno becserkészte a fülünkbe az Igazi hőst:

“Első osztályú vidéki srác,
Fiatal, egészséges és szép,
Olyan, amilyet csak a moziban látsz…”

– majd jövő tavasszal, addig be kell érnetek a sajtótájékoztató fotóival.

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá