Hétvégi filmhíradó – március 17.

Tüntetésekben és kitüntetésekben gazdag hetünk volt. Múlt vasárnap átvehették díjaikaz a 3. Magyar Filmdíj nyertesei. Tarolt a Testről és lélekről, közönségdíjat kapott a Kincsem, de a Jupiter holdja, A Viszkis, és az 1945 alkotói sem mentek haza üres kézzel.

Ha március idusa, akkor persze állami kitüntetések is hullanak szép számmal. Tordai Teri, Esztergályos Cecília, Börcsök Enikő, Csányi Sándor, Mucsi Zoltán, Csuja Imre, … és még rengeteg kedvencünk munkáját ismerték el. Sose vót még ilyen jó.

Két díjat is kapott Szófiában a Genezis. A zsűri különdíját, és a fiatalok zsűrijétől a legjobb film díját hozhatják haza Bogdán Árpádék.

Azoknak is tartogatnak néznivalót a magyar filmek, akik ebben az időben ki sem dugnák az orrukat otthonról. A forradalmi hevület kedvelői 4 felújított klasszikust nézhetnek.

A rajzfilmszeretők pedig a tévében kattanhatnak rá az Oscar-díjas Rófusz Ferenc egész estés animációjára. Szombaton 18.15-kor az M2-n megnézhetjük, hogy telik egy év Hoppifalván.

Az angolul beszélők olvasgathatnak a magyar animációs filmek új generációjáról, vagy átlapozhatják a magyar film Berlinale kiadványát.

Élvezzétek a hosszú hétvége maradékát!

 

 

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá