Örök tél – GUPVI borzalom

Készülőben egy tél, amit nagyon várunk. Nem napsütéses síparadicsom, nem is forraltboros-kuckózás a kandalló mellett, hanem a legkeményebb szovjet munkatábor és a málinkij robot kerül vászonra Örök tél címmel.

Amiért várjuk mégis, hogy elénk tárják a rettenetet, az a forgatókönyvíró és rendező páros alkotta csapat, Köbli Norbert és Szász Attila. A sztori a háború utáni időszakra tehető, kényszermunkatáborba hurcolnak egy nőt a családjától elszakítva. Az ő története a film.

Érzékeny téma, sokan hordozzák a puttonyt azóta is, melyet dédszülőkön, nagyszülőkön, keresztül gyakran feldolgozatlanul hagytak az utódokra.  “Szívügyünk és közügy is, hogy erről beszéljünk. A mi generációnkra vár a feladat, hogy feldolgozzunk, ami történt.” – nyilatkozta Köbli Norbert az Indexnek.

GUPVI: 1939. szeptember 19-én Lavrentyij Pavlovics Berija belügyi népbiztos elrendelte a Hadifogoly- és Internálótáborok Igazgatósága (Glavnoje Upravlenyije Vojennoplennih i Intyernyirovannih), rövid nevén GUPVI felállítását, ami a hadifoglyok és külföldről internáltak táborhálózata – a külföldiek Gulagja – lett. - (Wikipédia) 

A forgatás idén kezdődik, a magyar mozikba várhatóan 2018 februárjában érkezik a főszereplők Csányi Sándor és Gera Marina mellett komoly színészgárdát felvonultatva: Döbrösi Laura, Farkas Franciska, Kurta Niké, Kiss Diána Magdolna.

Fenti névsorból is jól kivehető, hogy erős lesz a mezőny női karakterek megformálása terén, ahogy ez már az alkotók korábbi filmjében, a Félvilágban is érződött.

Az örök télről további infók a film facebook oldalán!

Örök tél
Forrás: Facebook – Örök tél

 


Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá