Rudolf Péter hájasan a Titanicon

Kövér, kopasz ellenszenves jegyző, a közösség helyi Döbrögije, Rudolf Péter és neje Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével kerül bemutatásra Török Ferenc 1945 című filmje a csütörtökön kezdődő 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon Budapesten.

Rudolf Péter
Rudolf Péter

De nem ez lesz az egyetlen truváj idén. A zsűri tagjai Frédéric Strauss francia kritikus és Dragomán György író, a zsűri elnöke Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas rendező lesz.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az újságírókat távol tartva Enyedi Ildikónak lehetőséget kínáltak, hogy pihenjen, és nézzen jó filmeket.

A programsorozat keretében izgalmas beszélgetések várhatóak a Titanicon futó egy-egy filmhez kapcsolódóan: az Ewan McGregor által rendezett Amerikai pasztorálról és Philip Roth-ról, a legendás angol rendező, Terence Davies A lélek saját társat választ című drámája mentén pedig Emily Dickensonról.

Egyetlen magyar filmként szerepel a fesztivál műsorában az 1945 az alábbi időpontokban:

Április 08. szombat – Uránia 20:30
Április 10. hétfő – Pop-Up Cinema @ Ódry Színpad, SZFE  – 18.00
Április 12. szerda – Pop-Up Cinema @ Ódry Színpad, SZFE  – 21.00 

A közönség találkozhat Török Ferenc 1945 című alkotásának operatőrével, Ragályi Elemérrel, valamint az idei zsűri egyik tagjával, Frédéric Strauss francia filmkritikus, forgatókönyvíró-rendezővel is. A beszélgetéseken a részvétel ingyenes.

További info a fesztivál honlapján: http://titanicfilmfest.hu/

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá