Almási Tamás legújabb témája a tokaji aszú

Tokajról készülő kreatív dokumentum film forgatása kezdődhet már az idei szüretkor.

Az aktuális témákat feldolgozó és erős drámai koncepcióval rendelkező dokumentumfilmjeiről híres Almási Tamás (Ítéletlenül, Meddő, Sejtjeink, Puskás, Tititá) rendezésében Folyékony arany címmel készül az új film.

Tokaj-hegyalja - Fotó: forsterközpont
Tokaj-hegyalja – Fotó: forsterközpont

Folyékony arany témája a leghíresebb és legnagyobb múltú hungarikum, a tokaji aszú. Almási Tamás és alkotótársai arra vállalkoznak, hogy mai történetek által bemutassák a tokaji borászok mindennapi küzdelmeit és a megszállott várakozást, mely a világhírű aszú készítését kíséri. A dokumentumfilm hősei a borvidék legelszántabb borászai, akik nem fogadják el a világ bornagyhatalmai által rájuk kényszerített statisztaszerepet. Életüket teszik fel arra, hogy a világ legjobb desszertborát elkészítsék és helyreállítsák a borvidék egykori hírnevét. A film Tokaj elfeledett tündökléséről és lehetséges újjászületéséről szól.

A forgatás már az idei szüretkor megkezdődik. A Folyékony arany című film a tervek szerint 2018-ban készül el. Az operatőr Vízkelety Márton, a producerek Ugrin Julianna és Ditz Edit nemzetközi borakadémikus.

A készülő alkotás gyártására 30 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Forrás: Filmalap

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá