Ha hívna Hollywood?

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián az ausztrál világkupa győzelme után és Bakuba indulása előtt gyorsan még elmondta nekünk, hogy milyen filmben szerepelne szívesen.  Majd gépre szállt és elutazott. Ma már Bakuban ünnepli a 32. születésnapját egy újabb tornász megmérettetésen. Hajrá!

 

Milyen filmeket nézel szívesen?

Nagy képregény, illetve szuperhős rajongó vagyok.

Szerepelnél filmben, ha felkérnének?

Poénból el tudnám képzelni magam Batman, vagy Vasember szerepében, de alapvetően én egy nyugodt ember vagyok. Az igazi akciók, a lövöldözés nem biztos, hogy mennének, de persze átgondolnám örömmel, ha érkezne felkérés. Egy Halálos iramban típusú filmben szívesen szerepelnék, de még nem hívott senki. 😉

Ha választhattam volna, és ha lett volna anyagi lehetősége a szüleimnek, akkor a technikai sportok felé mentem volna szívesen. Szeretek autót vezetni, szeretem a sebességet. Most, 32 éves fejjel hiába tudnék jól vezetni, valószínűleg komoly hátrányban lennék azokhoz képest, akik már gyerekkortól kezdve nyomják a pedált.

Fotó: Takahashi Katsumi
Fotó: Takahashi Katsumi

Hollywoodban van néhány példa az élsportolók filmbe való átnyargalására, nem fordult meg a fejedben hasonló?

Kecsegtető a külföld, de azért nem felejtem el, hogy ott már biztosan nem ugyanaz a Berki Krisztián lennék, mint Magyarországon. Valószínű, hogy elölről kellene kezdenem mindent. De hát ajánlat kérdése…bár nem vonz mindenáron.

Van kedvenc magyar film?

Igazából a hazai vígjátékok állnak közel hozzám, Üvegtigris, Valami Amerika, de még a Tibor vagyok és hódítani akarok is nagyon tetszett. Sok olyan színész van, akiket nagyon kedvelek, Rudolf Péter, Szabó Győző, Pindroch Csaba alakítása mindig tetszik. Ha találkoznék velük, lehet, hogy én is úgy viselkednék, mint egy tini rajongó.

Fehér tenyér?

Szép film, jó film és persze szakmai szempontból is látnom kellett, de sokszor nem néztem meg. A múltat idézi főleg, egészen más vesz körül minket ma már.

Van kapcsolatod a hazai filmes világgal? 

Van néhány barátom a filmes területen dolgozók körében. Valódi elismerést, tiszteletet érzek felőlük, és azt hiszem, hogy ők is csak úgy gyakorolhatják a munkájukat, ha mellette jó kondícióban vannak, edzenek. Talán ezért is állunk közel egymáshoz, odaadóak, figyelnek, érzem a szeretetüket!

A legkevésbé illedelmes kérdés következik és nyilván nem először: milyen érzés, ha összekeverik a neved a Magyarországon szintén híres, ám nem olimpiai aranyérmes Berki Krisztiánnal?

(elnéző nevetés) Elég sok azonos nevű ember van, ismertebbek közül kevesebben. Mi elég távoli területeken ténykedünk, nagyon különböző karakterek vagyunk. Egyelőre nem volt semmilyen negatívum, hogy van egy másik Berki Krisztián, nem is találkoztunk még, mindketten tesszük a saját dolgunkat, és valószínűleg mindketten jól megvagyunk a saját világunkban.

Ebbe a saját világba kívánunk boldog születésnapot és jó versenyzést! 

Én pedig sok sikert a magyar filmeknek!

 

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá