Határtalan szerelem – a legsötétebb órákban is virágozhat

Többségében férfiak írják, rendezik a mozikat világszerte, pedig a moziba járásról leginkább a csajok döntenek – mondta ezt egy statisztikákat jól ismerő producer ismerősöm nemrég.

Na, Csajok! Fogjátok kézen a pasikat, haverokat, barátnőket, szülőket és döntsetek úgy, hogy a legközelebbi mozis program a Határtalan szerelem. Bár a címét illetően jogosan felmerülhet, hogy előre hozott Valentin napi tömény romantika a vásznon két órán keresztül, ám sokkal több annál.

arrirawconverter_snapshot_20141002_182716

A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből.

A Határtalan szerelem az ünnepelt író-rendező, Christopher Papakaliatis második nagyjátékfilmje az Oscar®-díjas J.K. Simmons (Whiplash, Terminator: Genisys), Osvárt Andrea (Megdönteni Hajnal Tímeát),  saját maga és mások főszereplésével.

A film magyar vonatkozása a három sztoriból a középső főszereplője Osvárt Andrea, aki jéghideg, céltudatos üzletasszony és gyönyörű. A pasi pedig maga az író-rendező Christopher Papakaliatis, a görög Don Draper (a Mad Men amerikai sorozatból – a szerk). Esztétikailag ötös, a történetük aktuális és felkavaró.

arrirawconverter_snapshot_20141015_001405

A negyvenéves Jórgosz középvezető egy nagy cégnél, ám a munkahelye bizonytalan, a hiteleit alig győzi fizetni, és a házassága is romokban hever. Fia és a kollégái előtt is tartja magát, a világ felé antidepresszánsok segítségével igyekszik kiegyensúlyozottságot sugározni. Egy este a bárpultnál megismerkedik egy gyönyörű svéd lánnyal, aki csak most érkezett üzleti ügyben Görögországba, és akinek egykettőre a lakásában kötnek ki. A hideg és racionális Elise nem engedi, hogy Jórgosz ott aludjon, az egészet egyéjszakás kalandnak tekinti. Mégis újra találkoznak, aztán megint – ezúttal azonban már Jórgosz munkahelyén, kiderül ugyanis, hogy Elise épp azért jött Athénba, hogy Jórgosz cégénél drasztikus létszámleépítést hajtson végre. Elise ugyan kijelenti, hogy kizárólag a saját cége érdekeit tartja szem előtt, és senkinek sem fog kedvezni, senkit sem fog megszánni, ahogy meghittebbé válik a kapcsolata Jórgosszal, egyre többet ül a papír fölött, amelyen a kihúzandó nevek között Jórgoszé is ott van…

img_4682

A film a másik két nemzedék szerelmi történetén keresztül is mélyre megy, elgondolkodtató és többször gyomorszájon talál. Ezzel ugyan nehéz a pasikat moziba rángatni, de ha kell egy kis meggyőzés, íme Osvárt Andrea szexi képei.

img_5086

img_4641

arrirawconverter_snapshot_20141003_223237arrirawconverter_snapshot_20141004_044519

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá