Hétvégi filmhíradó – Április 15.

Múlt hétvégén választás volt, most válasszatok magyar filmeket! Kétheti adaggal jövünk.

Mészáros Márta életműdíjat kapott a Let’s See fesztiválon Bécsben, ahol vetítik a Kojotot, az Aurora Borealist, A viszkist, és a Hentes, a kurva és a félszeműt is.

Elismerésekből jutott még bőven hazai művészeinknek: Rév Marcell Al Pacinoval forgatott,  Magyarország pedig díszvendég a kolumbiai Eurocine filmfesztiválon. 12 magyar film mutatkozik be a helyi mozikedvelőknek.

Imádják a nézők a mozikban a Lajkót, menjetek, nézzétek meg ti is!  Csütörtöktől pedig vetítik a Genezist is. Nehezebb, elgondolkodtatóbb darab, de aki nem csak a térdcsapkodós filmeket szereti, annak érdemes jegyet venni rá.

Persze azoknak is tudunk előzetest mutatni, akik a könnyebb műfajokra buknak. Mila Kunis filmjének sok jelenetét Magyarországon vették fel.

És ha már a magyar kötődésű filmeket emlegetjük, ki gondolta volna, hogy Jim Carrey vígjáték helyett egy thrillerben játszik?! Vele szemben a magyar származású Marton Csokas, alias Csókás Marci.

Nagyon várjuk Schwechtje Mihály félig animációs, félig élőszereplős thrillerjét is, kukkantsatok bele a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod 🙂 trailerébe!

A múlt év a szexuális zaklatásokról szólt Magyarországon és szerte a világban, ezért időszerű lesz Nagy Zoltán filmje, az Impromptu.

Mi jön még? Április 30-án nyakunkon a Magyar Film Napja.

Úgyhogy Rozika te, gyerünk a moziba be!

 

 

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá