Hétvégi filmhíradó – Április 22.

Szerencsésen átugrotta az időjárás a tavaszt, így zimankó után egyből nyári hangulatban a kertben vagy egy parkban olvasgathatunk magyar filmekről.

A filozofikus filmek fesztiválján – mert ilyen is van – elhozta a fődíjat Az állampolgár. Baranyi Gábor Benő megtörtént esetet feldolgozó, Bújócska című rövidfilmje elismerő oklevelet kapott Bécsben, a Let’s CEE fesztiválon.

A moszkvai A ketegóriás nemzetközi filmfesztivál műsorán két magyar film is indul. Sipos József Bartók portréfilmje, és Zsigmond Dezső A Sátán fattya című történelmi filmje  Tarpai Viktória és Trill Zsolt főszereplésével képviseli hazánkat.

 

A mozikban még mindig érdemes megnézni a Lajkót vagy a Genezist, és a természetfilm kedvelőknek is érdemes bemenekülni a meleg elől a vászon elé.

Egy rakás infót tudhattunk meg az Aranyélet ősszel tévébe kerülő részeiről.

Balázs Béla díjas alkotók filmjeit vetíti az Uránia, a bonchidai Bánffy kastély pedig a Kolozsváron forgatott japán vámpírsorozatot.

Május 3-tól újra a mozikban Dargay Attila felújított klasszikusa a Szaffi. Aki pedig addig nem bírja ki animációs film nélkül, az nézze meg Dell’Edera Dávid sokszorosan díjazott diplomafilmjét, a Balkont.

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá