Hétvégi filmhíradó – március 11

Sűrű hetük volt-van a magyar filmbuziknak.

Este átadják a 3. Magyar Filmdíj szobrocskáit a legjobb filmeseknek.

Kicsit szomorkodtunk hétfőn, hogy nem a Testről és lélekről hozta el az Oscart, de a szívünket megmelengette, hogy Roger Deakins nagyon kedvesen megemlékezett a Szárnyas fejvadász budapesti szakembergárdájáról, amikor átvette a díját.

Sajnos volt még szomorú hír a héten: bezár a Corvin téka. Évekig laktunk a környéken, és innen csillapítottuk filmszomjunkat még a boldog VHS időkben, úgyhogy szíven ütött a hír. A Hetedik sor közepe csapata dokumentum filmet forgat a legendás tékáról, ehhez kalapoznának össze némi pénzt. Nyíljanak meg hát a pénztárcák, RIP Corvin téka!

Bemutatták a Vándorszínészeket. Sándor Pál régi idők moziját nyitotta meg előttünk. Mindenkinek ajánljuk, akik az 1800-as évek csepűrágóiról néznének meg egy kedves mesét, amiben a hősök számára a kőszínház igazi szentély, ahova csak a legjobbak jutnak el.

Párizsba beszökött a magyar film. 8 digitálisan felújított filmklasszikust láthatnak a francia nézők.

Végre plakátot is kapott a Lajkó. Nagyon várjuk már a mozikba.

Folytatódik a Kojot körül zajló szappanopera. Most éppen olyan bevándorlóellenes posztot osztott meg a forgalmazó a film Facebook oldalán, amitől elhatárolódtak az alkotók. Sajnálom, hogy egy ilyen jó filmnél a körülmények nagyobb nyilvánosságot kapnak, mint maga a film, de talán az egész sztori témát adhat Kostyál Márknak egy következő filmhez.

Hasít Erdélyben A Viszkis, a magyar mozikban a Valami Amerika 3, a HBOGo-n a Kincsem és a Testről és lélekről – szerencsére ez a hír hetek óta fix.

Kezdődik a tavaszi fesztivál szezon. Áprilisban Budapesten a Friss Hús nemzetközi rövidfilm fesztivál és a Cinemira nemzetközi gyerekfilm fesztivál, aminek prgramjába … diszkrét dobpergés … a Magyar Mozik produkciójában gyártott MÉRLEG/HINTA is bekerült.

Jó hétvégét, nézzetek magyar filmeket!

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá