Jackie Chan tolmácsa voltam

“…a világ egyik legismertebb kungfusztárjával, Jackie Channel állhattam egy színpadon.” – mesélte Mohr Richárd a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének igazgatója.

Jackie Chan és Mohr Richárd az Urániában

Az hagyján, hogy kiválóan beszél kínaiul, és azt is megszoktuk, hogy Mohr Richárd megkerülhetetlen minden olyan megmozduláson, mely Kínához köthető itthon, de Jackie Channel kedélyesen kvaterkázni a takarásban, na az már igazi menőség. Meg is kerestük rögvest és az alábbi levelet kaptuk:

Jackie Chan Magyarországon? Hihetetlenül hangzik, de április 23-án mégis valóra vált. Egy magasrangú kínai delegáció tagjaként Jackie Chan ellátogatott hazánkba és részt vett a Magyarországi 2017-es Kínai Filmfesztivál megnyitó ünnepségén, ahol előadott egy dalt és mesélt egy kicsit a közönségnek a legújabb filmje, a „Kungfu Jóga” készítéséről, kulisszatitkokról és a jövőbeni filmjeiről.

Kungfu Jóga címmel készült legújabb filmje

Óriási megtiszteltetés, hogy az Uránia Moziban megtartott műsor egyik műsorvezetője és tolmácsa lehettem. Mint oly sok más embernek, fiatalkoromban nekem is hatalmas inspirációt adott a Kína iránti érdeklődéshez a kungfu, a legendák, Bruce Lee és Jackie Chan filmjei. Közel 30 év kínai nyelvtanulás után egy álom vált valóra azzal, hogy a világ egyik legismertebb kungfusztárjával, Jackie Channel állhattam egy színpadon. A színfalak mögött beszélgettünk egy pár mondatot, megdicsérte a kínai nyelvtudásomat, én pedig elmondtam, hogy mekkora megtiszteltetés és mekkora élmény vele találkozni.

Szerencsére megnéztem, hogy április 7-én ünnepelte a születésnapját, és láthatóan jól esett neki a köszöntés, talán ezért is részesültem abban a megtiszteltetésben, hogy még a színpadon is kezet fogott velem.

Mohr Richárd
SZTE Konfuciusz Intézet
igazgató

Fotók: Xindaobao – Új Szemle

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá