Korda kulisszák

Kaszkadőr show New York utcáin, a Borgiák nyálcsorgató díszlete középkori hangulatban, lódobogás-gép, tükörszoba, plafonon járás, plusz némi villámcsapás Nikola Tesla közreműködésével a Korda Stúdióban. 

A Filmpark csapata a Korda Stúdió 10 éves születésnapjára a Da Vinci Learning csatornával összebútorozva korábbi kiállításukat fölturbózta, és a filmes kulisszatitkokat, trükkös megoldásokat új, digitális elemekkel bővítette.

Mozi és tudomány 

Mi az a tükörszoba?  Hogy lehet plafonon járni? 3d live puzzle? – na jó, ez utóbbit bizonyos kor fölött akkor sem lehet érteni, ha ott van az ember orra előtt.

Tükörszoba – ezért kapott Oscart Vincent Korda – tériszonyosok számára komoly kihívás a végetnemérő semmibe bámulni.

Képi- és hangtrükkökön túl a kiterjesztett valósággal szembesülve egyszercsak előkerül Nikola Tesla is, hogy simán megválaszoljon minden csodát a Korda fivérek munkás világától napjainkig.

Az épületből kilépve tovább fokozódik a truváj: New York utcái, a menekülős-üldözős hátsólépcsős helyszín a kisboltok fölött…- akciófilm imádók retinájába égve a látvány évtizedek óta.

Kosztümös filmekért rajongók olvadáspontja a középkori séta és a díszletek. Itt forgott a Borgiák, és itt sétálgatott Jeremy Irons. Garantált csöpögés.

Jó lóra tett a Kincsem film, már négyszázezer körüli nézővel dicsekedhet, néhány ereklyéje a kiállítás alatt is látható.

Nem tudjuk mi ez, de benne volt a filmben – súgjatok, ha megfejtettétek! 😉

Az új Da Vinci Learning csatornával közös interaktív kiállítás és a stúdiótúra mintegy két órás program, amelyet animátorok tesznek még élvezetesebbé. A programok igénybe vehetők angol, német, francia  nyelven is. A kiállítás a wwww.kordafilmpark.hu weboldalon történő előzetes regisztráció után látogatható. 

…és ha ez még nem elég: ottalvós buli, kalandterápia, pizsamaparty, etyeki helyszínelők, filmes élményjátékok és egyéb finomságok közül lehet válogatni gyereknek-felnőttek egyaránt. Nyári szünetre, hétvégékre melegen ajánlott! 😉

Kellemes böngészést: Korda Filmpark!

Középkori Itália Etyeken

 

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá