Oscar nem elég

Belgium, Norvégia és Anglia prominens nemzetközi filmfesztiváljai tűzik műsorra Till Attila Tiszta Szívvel című filmjét, mely az Európai Filmdíjakért és Magyarország hivatalos Oscar nevezettjeként az Amerikai Filmakadémia díjáért is indul.

tiszta-szivvel

A napokban ünnepli 10. születésnapját Ostende nemzetközi filmfesztiválja, mely Belgium vezető filmes seregszemléinek egyike. Till Attila Tiszta szívvel című filmje a „Taste Of Europe” című versenyprogramban szerepel.

A belga premiert követően Norvégia elsőszámú filmfesztiválja, a szeptember 20-án kezdődő bergeni filmmustra vetíti a Fenyvesi Zoltán (képünkön), Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám főszereplésével készült akció-vígjátékot. A bergeni fesztivál évről-évre közel 150 filmalkotást mutat be a nagyvilág filmtermésének javából válogatva.

Október 5-vel kezdődően 12 napon át 15 moziban 74 országból érkező 245 mozgóképet vonultat fel a 60. jubileumát ünneplő londoni filmfesztivál. A filmvilág legnagyobb sztárjai – többek közt David Oyelowo, Nicole Kidman, Tom Ford, Lupita Nyong’o, Oliver Stone és Park Chan-wook – részvételével megrendezett esemény „Thrill” című válogatásában lesz a Tiszta szívvel premierje október 6-án Thuróczy Szabolcs személyes részvételével.

Az Egyesült Királyság legnagyobb filmes seregszemléjének programját idén két magyar animáció is gazdagítja. Bárczy Örs Hey Deer! című Metropolitan egyetemen készült diplomafilmje és Bucsi Réka Berlinálén debütált LOVE című alkotása is meghívást kapott a prominens rendezvényre, utóbbi a 12 alkotást felvonultató rangos rövidfilmversenybe.

Till Attila második játékfilmje, a Tiszta szívvel egy akció vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatában állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.

A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren nézték meg.

A Tiszta szívvel nemzetközi premierje nagy siker volt júliusban a Karlovy Vary-i filmfesztiválon mind a jelentős külföldi filmkritikusok, mind a közönség körében, majd a palicsi filmverseny legnépszerűbb alkotásaként elnyerte a közönségdíjat.

Forrás: Filmalap

 

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá