Régi idő mozija

Kell egy csapat! Ezúttal egy csapat ripacs, akik az 1800-as évek Magyarországán döcögnek végig szekerükkel. Alamizsnáért játszanak falvakban, kastélyokban, barlangokban, vagy bárhol, ahol csak lehetőségük van szórakoztatni a tisztelt vagy kevésbé tisztelt publikumot.

Hozzájuk csapódik az önakaratán kívül katonaszökevénnyé vált srác, akinek a szemszögéből megismerjük ezt a színes, vicces, néha tragikus, de mindenképpen érdekes kompániát. A sok összezárt csepűrágó között persze időről időre kiéleződik a feszültség, de a nagy cél közös: eljutni Pestre a kőszínházba.

Kedves, régimódi mesét varázsol a vászonra Sándor Pál, remek színészekkel. Ifj. Vidnyánszky Attila néha kísértetiesen hasonlít Garas Dezsőre, mind külsőre, mind pedig csillogó szemű játékában. Martinovics Dorina nem csak gyönyörű, de roppant szerethetően vezet be a ripacsok túláradó mozdulataiba, a színpadon innen és túl. Viccesen önironikus minden egyes mimika, gesztus a tutyimutyi Rudolf Pétertől (aki azért vén kecskeként megnyalja a sót), az egymásnak feszülő egójú Gáspár Sándor – Hegedűs D. Géza pároson át a Media Markt reklámokból jól ismert Végh Péterig.

És, kicsoda Borostyán, aki minden darab szövegét fejből tudja? A katonaszökevénytől (Mohai Tamás) megtudjátok, ha megnézitek a filmet.

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá