Salamon király kalandjai

Vadi új, magyar, családi rajzfilm a meglehetősen szertelen 17 éves Salamon királyról, aki nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól.

Uralkodásra azonban cseppet sem érett, mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása. Ám mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.

A magyar szinkronhoz olyan neves színművészek adták a hangjukat, mint Nagy Ervin, Csőre Gábor, Pálmai Anna, Schneider Zoltán, Csankó Zoltán, Bogdányi Titanilla, Szacsvay László, Harsányi Gábor és Esztergályos Cecília.

A Salamon király kalandjai szeptember 28-án kerül a magyar mozikba, hazai forgalmazója a Vertigo Média.

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá