Testről és lélekről

Enyedi Ildikó filmje egy sutaságában is magával sodró, megindító szerelmi történet március óta hasít a mozikban. Az operatőr, Herbai Máté pedig szombaton elhozta a fődíjat a Cameraimage 2017. fesztiválról.

Suta szerelem

Ha valaki még nem látta a filmet, íme néhány szó a szereplőkről:

Endre világa

Endre józan, nem beteges, szerves káoszban él, a sok tárgy, az elöl hagyott hol­mik, a kényelmesre ült fotel mintájára a külvilágot is részletgazdag zűrzavarában éli meg. Endre redukált életének (a munkahely – kisbolt – sör – TV előtt elalvás örök körforgása) biztonságát hivatott érzékeltetni. Endre valaha nagy életet élt, de már kiszállt, nem kockáztat, belesimult ebbe a minimál rutinba.

Mária világa

Mária redukált világban él gyerekkora óta. Az útvonalak, a napi menetrend, a tárgyak helye, a szokások, a külvilággal való interakció módja és mennyisége mind szabályo­zott. Nagy jelentősége van a részleteknek. Kevés tárgy, gondosan megválasztva, sima, egyszerű felületek.

Mária és Endre

A sztori

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Borbély Alexandra

Szereposztás: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin

Sanyi – Nagy Ervin – hivalkodóan pompás fizikumával, öblös hangjával, vicceivel és „nők kedvence” mókázásaival sejteti a szeretet és elismerés iránti gyerekes vágyat.

Tenki Rékát a kontinens tehetséges filmesei közé választotta a Variety. Harmadik alkalommal adták ki a tízes listát, melyben a magyar színésznő német, holland, lengyel, olasz szlovén és belga kollégáival szerepel.

Tenki Réka a pszichológusnő szerepében – A szerepe nem egy hagyományos pszichológusé: rendőrségi nyomozásban segédkezik, ki kell ugratnia a nyulat a bokorból, ki kell tapogatni, hogy vannak-e lelkileg instabil, felelőtlen tettekre hajlamos emberek a vágóhíd alkalmazottai között.
Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá