Vizes sportokból a filmes mélyvízbe

Miller Dávid szerény, mosolyog a szeme, le sem tagadhatná a szüleit, de nem is akarja. Ullmann Mónika és Miller Zoltán fia a PAPPA PIA című film egyik szereplője egy fotózáson mesélt zenéről, sportmúltról és a londoni mindennapjairól. Pont a születésnapján.

Mit csinálsz, amikor épp nem a PAPPA PIA fotózáson vagy?

Énekelek, könnyű zenével próbálkozom, azon belül mindent. A saját magam szórakoztatására, de szeretnék idővel tágabb térben is.

Adott a lehetőség édesapád mellett?

Igen, volt, hogy felléphettem a koncertjén, önállóan is, és közösen is énekeltünk. De többnyire otthon, magamban írok szöveget, és vannak jól zenélő barátaim mindenféle műfajban, együtt is próbálkozunk.

Tudnék teret kapni, de nem volt erre igazán próbálkozás. Ma már nyitott a lehetőség, bemehetek szórakozó helyekre, szívesen látnak fellépőket, valamennyire persze tudnom kell muzsikálni. Video megosztók, zenei csatornák feltöltései is adottak, de az élőzenének vagyok híve. Csak még egyelőre nem látom ennek eljövetelét.

Mit lehet tudni rólad az éneklésen túl?

Miller Dávid pont ma 21 éves. Világra jövetelem komoly menet volt édesanyámnak, hosszú küzdelemmel érkeztem.

Isten éltessen!

Köszönöm szépen. Gyerekként sokáig a sportban mozogtam, versenyszerűen úsztam, aztán vízilabdáztam több-kevesebb sikerrel. Volt, amikor jól ment, volt, amikor annyira nem, és aztán már engem is egyre kevésbé érdekelt. Szépen lassan elmúlt a mindennapos, gyakran napi kétszeri edzés, ami tizensok évig meghatározta az életemet. Majd felmerült a „hogyan tovább”. Anya nem akarta, hogy én színházi, filmes berkeken belül kezdjek mozgolódni. De hát megtörtént…

Miért nem akarta?

Valószínűleg védeni szeretett volna. Ismeri ezt a világot, ennek nehézségeit, küzdelmeit, és féltett. Persze nem akart erőszakkal másfelé taszítani sem, vagy visszafogni a szárnyaimat, inkább csak aggódott a szakma sötétebb oldalát tapasztalva. Iskolában prózamondó versenyeken próbálkoztam, jöttek a sikerek, és elhatároztam, hogy a szüleim elé állok, szemükbe mondom, színész szeretnék lenni. Nyeltek egyet, majd bólintottak; rendben, de menjek ki Londonba, próbáljam meg ott, használjam a nyelvet.

Érettségi után közvetlenül mentem a London School of Dramatic Art iskolába, ahol egy évet tanultam. Két éves az iskola, de közben elindult a PAPPA PIA, beválogattak a filmbe és én boldogan jöttem.

Honnan tudtál a filmről?

Részben a véletlennek köszönhetem. Édesanyám találkozott egy barátnőjével, akivel már rég nem látták egymást, és aki történetesen a PAPPA PIA film casting directora. Büszke anyához mérten azonnal megmutatta a portréfotóimat. Ezek a képek annyira frissek voltak, hogy percekkel azelőtt küldtem át. Szerencsémre nemcsak a fotóim tetszettek, de pont ilyen típusú karaktert kerestek a filmbe Szabó Kimmel Tamás öccsének szerepére.

Felhívtak, elküldték a szöveget, azonnal jöttem castingra, jól sikerült, végül Csupó Gábor engem választott.

Dávid fb profilja - értjük, hogy miért őt választották! ;)
Dávid fb profilja – értjük, hogy miért őt választották! 😉

Végleg hazajöttél, vagy csak kirándulsz a filmmel?

Szeretnék visszamenni külföldre, de tiszta szívemből örülök az itthoni lehetőségeknek.

Kint színészi munkákat vállalsz, vagy ahhoz még gyakorolnod, tanulnod kell a nyelvet?

Semmi mást nem vállalok, kizárólag színészi munkákat. Gyűjtögetem a pénzemet, amihez ez a film nagyon nagy segítség, és szeretnék úgy visszamenni, hogy legalább 3-4 hónapig csak azzal tudjak foglalkozni, hogy castingról-castingra járjak.

Az angol megvan, nem okoz gondot. Már itthon is két tanítási nyelvű iskolába jártam, általános iskolában középfokú nyelvvizsgáztam. Írásban nem vagyok jó, de szerencsére a színpadon ez nem feltétel. Ha nem is anyanyelvű szinten, de olyan fokon beszélek, hogy színpadra, képernyőre mehetek.

Nézel magyar filmeket?

Sok filmet fogyasztok, a világ minden tájáról. Kevés tévét nézek, inkább sorozatokat, vagy nagyjátékfilmet.

Szeretem a magyar filmeket, és egyre jobbnak látom évről évre. Az 1945 nagy hatással volt rám, és tetszett a Kincsem is. Van egy komoly listám, amit még meg kell néznem. Lemaradtam, mert korábban levették a filmet, mint ahogy itthon eljuthattam volna moziba, de keresem a lehetőséget, hogy pótoljam.

Kedvenc?

Ó, hát csak hazabeszélni tudok,  S.o.s szerelem – persze anya miatt… J Na jó, és az Üvegtigris!

A nyár legnagyobb bulifilmjének ígérkező PAPPA PIA hivatalos előzetesében Dávid az 54. másodpercben! Csajok, irány a mozi!

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá